Terapeutisk Gravidmassage

Specifika kunskaper och tekniker

Rekommenderas av läkare och barnmorskor

I slutet av 1990-talet utvecklades behandlingsmetoden Terapeutisk Gravidmassage™ av massör John Carrier.

Sedan dess har metoden vidareutvecklats och förfinats i syfte att hjälpa gravida på ett effektivt, skonsamt och tryggt sätt och samtidigt ta hänsyn till det blivande barnet.

John Carrier och hans team av terapeuter samarbetar med barnmorskemottagningarna ( BB Stockholm Family mm) i Stockholm och Terapeutisk Gravidmassage™ rekommenderas av läkare, barnmorskor och annan vårdpersonal.

Det finns utbildade terapeuter i hela Sverige och många av dem samarbetar med både BVC och MVC.

Vad är Terapeutisk Gravidmassage™?

Specifika kunskaper och tekniker

Behandlingsmetoden bygger på specifika kunskaper och tekniker för att behandla de fysiska och hormonella förändringar som sker med den gravida kroppen under graviditeten.

Skiljer sig från annan gravidmassage

Det är en unik behandlingsmetod som skiljer sig från annan gravidmassage eftersom den utgår från den gravida kvinnans kropp som samtidigt ses som en enhet med det ännu ofödda barnet.

Rekommenderas av mödravården

Den rekommenderas av mödravården och barnmorskor för att behandla, förebygga och rehabilitera de problem som är specifika för den gravida kroppen

Gedigen utbildning och kunskap

Behandling utförs av terapeuter med gedigen utbildning och kunskap om de fysiska och hormonella förändringar som sker med den gravida kroppen under graviditeten.

Så här går behandlingen till

En terapeut som arbetar med Terapeutisk Gravidmassage™ inleder alltid sin behandling med en grundlig undersökning, följt av behandling och mot besökets slut går man igenom övningar och behandlingsplan för att tillsist boka in ett återbesök.

Undersökningen
  • Först en genomgång av vad den gravida har för hälsohistoria med sig in i graviditeten.
  • Sen en individuell bedömning av den gravida och hennes besvär.
  • Följt av specifika rörelsetester för få bättre kunskap vilka områden som är inaktiva samt överbelastade.
Behandlingen

Med specifika massagegrepp, sjukgymnastiak metoder och tekniker från naprapati och osteopati behandlas och förebyggs alla de besvär och tillstånd som kan uppkomma under en graviditet. Behandling utförs med den gravida liggandes på mage, rygg och sida på en vanlig behandlingsbänk med en ”Gravidkudde”

Avslutet

På slutet av besöket får hon tränings råd, hemövningar och en behandlingsplan.

Varumärket – Terapeutisk Gravidmassage ™

Terapeutisk Gravidmassage™ är registrerat som varumärke hos Patent och registreringsverket. All användning av namnet Terapeutisk Gravidmassage™ förutsätter att tillstånd inhämtas av varumärkets innehavare.

Vi tillåter generellt användande av varumärket Terapeutisk Gravidmassage™ i skriftlig information, reklammaterial samt på hemsidor under förutsättning att samtliga följande villkor uppfylls:

  1. Du har genomgått steg 1 på Terapeutisk Gravidmassage™ utbildningen samt blivit godkänd
  2. Du hänvisar alltid till varumärkets innehavare och refererar till denna hemsida (www.terapeutiskgravidmassage.se)

Information Du lämnar om Terapeutisk Gravidmassage™ måste tillhandahållas från varumärkets innehavare (all information som rör varumärket på denna hemsida får kopieras under dessa förutsättningar)

All information om Terapeutisk Gravidmassage™ som inte finns på denna hemsida måste godkännas av varumärkets innehavare innan den publiceras.

Observera att syftet med dessa regler är att skydda alla som jobbar med tekniken genom att säkerställa korrekt information till allmänheten!

Med vänliga hälsningar

John Carrier

john.carrier@gravidmassage.se