#3 Elevbrev Terapeutsik Gravidmassage:

Hej.
Här kommer över 40 filmer och dokument som fokuserar på HÖFTEN, ett område som många GRAVIDA får besvär med redan tidigt under  sin graviditet. Ofta yttrar sig under graviditeten dessa besvär i något av följande 4 tillstånd:

  • Gravidischias
  • Maignessyndrom
  • Meralgia-paresthetica
  • Snapping hip

Jag har valt ut 4 muskler att titta lite extra på

  • TFL
  • Gluteus Med.
  • Psoas
  • Iliacus

.. ..vilka muskler kompenserar för vilka svaga muskler? Jag har lagt med flera TESTER som tydligt visar vilka muskler som behöver adresseras.

Hälsningar John C

Ps/ Du behöver logga in med ditt användarnamn och lösenord. Hör av dig om du har problem, så hjälper jag dig john.carrier@behandlingsteamjohncarrier.se

4 muskler – Höft

Gluteus Medius (S1)
9 filmer och länkar med fokus på Gluteus Medius. FAKTA: funktion och anatomi. TESTER: bastest och kompesationstester. ÖVNINGAR: liggande och stående. STRETCH: sittande.

Gluteus Medius (S2)
14 filmer och länkar med FAKTA – TESTER – BEHANDLING – ÖVNINGAR – STRETCH. …. samma information som för S1, men med FLER tester, behandling och övningar.

Tensor Fascia Latae (S1)
9 filmer och dokument, med allt du behöver veta om FAKTA – TEST – ÖVNINGAR – STRETCH.

Tensor Fascia Latae (S2)
12 filmer och länkar med massor FAKTA – TESTER – BEHANDLING  – ÖVNINGAR – STRETCH.

Psoas – Iliacus (S1)
9 filmer och länkar med FAKTA : 3D anatomi, Wiki och film . TESTER: Thomson, Ely’s och flera bastester. STRETCH: för gymmet och hemma.

Psoas – Iliacus (S2)
17 filmer och länkar med  FAKTA – TESTER – BEHANDLING – ÖVNINGAR – STRETCH. …. samma information som för S1, men med FLER tester, behandling och övningar. Om du tycker att det fattas något får du gärna kommenterar nedan eller sänd mig ett…

4 tillstånd – Höft

Meralgia-paresthetica (S1)
Beror på att en ytlig känselnerv (Lateral femoral cutaneous nerve) på låret har kommit i kläm någonstans mellan sitt ursprung i L1-L3 fram till sina sensoriska receptorer på framsida – utsida lår. Bild på nerv i kläm vid Inguinal lig….

Meralgia-paresthetica – Smärta/iskyla/brännande utsida lår (S2)
Symtom: Smärta iskyla brännande utsida lår   Orsak Beror på att en ytlig känselnerv på låret har kommit i kläm någonstans mellan sitt ursprung i L1-L3 fram till sina sensoriska receptorer på framsida – utsida lår.   Fakta: Lateral…

Maignessyndrom (S1)
Thoracolumbar junction (TLJ) syndrome, ibland även kallad ‘Maigne’s syndrome är ett vanligt tillstånd som ofta förbises av läkare, sjukgymnaster och terapeuter.

Maignessyndrom (S2)
Ladda ned PDF, bilder och text med FAKTA – TESTER – BEHANDLING – ÖVNINGAR från Steg 2-2….

Snapping hip (S1)
Beskrivning: Snapping hip karaktäriseras av en knäppande känsla när höftleden rör sig från flexion till extension. Känslan beskrivs ofta som att leden rör sig ”orent” eller att den ”hoppar” i rörelsen. Känslan beskrivs i regel som obehaglig, men kan…

Snapping hip syndrom (S2)
Här får du FAKTA, BEHANDLING och ÖVNINGAR, hör av dig om något är oklart eller du har frågor.  John C

Gravidischias (S1)
Gravidischias (S1) Ladda ned PDF med utbildningsmaterial från Steg 1…